WISDOM

If being beautiful is pain, don't be one

Thursday, 5 January 2012

Homesick

Salam
Its been 3 days i stayed here and i got another 2 months and 27 days left to stay in this state.Furthermore,duduk di pangsapuri yang tidak semengah mana,tak grand mana tapi sewa 500 up.
kesian dekat Uncle shafi also my boss but dia banyak duit,takkisah.. XD
Walaupun begitu perkara yang paling tak seronoknya rumah yang disewa punyalah jauh nak menuju ke Banting.takpaham betul aku,cuba kau bayangkan kehidupan aku berulang alik dari KLIA kargo ke Banting dan begitulah seterusnya setiap hari yang akan datang.
10Januari ini  baru aku akan start keje secara official-nya sebab masa tu dah official 18. Boleh suruh putera raja datang minang gua selepas ini sebab dah boleh kahwin masa tu.
DUduk di sini makan dan minum tak berapa dijaga.Memandangkan rumah ini tiada berdapur gas makanya,melantaklah makanan berbungkus iaitu jajan.Aku lapar nasi tau tak? semua orang sedia maklum aku kuat makan tapi disini aku kuat ikat perut tahan makan.
Walaupun begitu aku bersyukur dengan apa yang ada sekarang ni,at least i got some experience in my life,stay far away from  my family.Sbelum ni pun bila kerja,still balik rumah and duduk bawah ketiak mak memanjakan diri dengan mak sampai ditolak-tolak jatuh ke bawah katil.Tapi sekarang bekerja sendiri tak ada balik rumah dekat mahkota aman tu,tak hadap muka mak pun,nak makan nasi jauh sekali.Ini namanya hidup di atas tapak kaki sendiri.
Percayalah cakap aku,kadang korang gaduh,masam2 muka macam mana pun dengan kerabat family,muka dioranglah yang kau akan rindu nanti,Dioranglah yang akan bagi semangat dan menjaga korang dari jauh.Even mendoakan korang itu dikira menjaga tau.
Appreciate your parents no matter what.Selagi mereka tak suruh kau berzina selagi itu korang mesti patuh dengan mereka.
Anyway,i'm still new around here,not much story left.pray for me.survive here :D

3 comments:

  1. dah besar-2 nk homesick, pegi balik makhkota aman laaa.. boooooo~~
    HAHA

    ReplyDelete
  2. entry yang sangat hebat. tidak memberi belas kasihan kepada para pembaca untuk membaca satu perenggan yang agak hebat :D

    ReplyDelete